0
Cuptorul Lui Robert Tort

Reteta Cruffins

30min
Usor

Reteta pentru Cruffins - o briosa cu straturi de blat si unt exact ca un croissant, perfect de crunchy la exterior dar moale si pufos la interior. Puteti sa le umpleti cu scortisoara sau merisoare ca mine sau sa puneti un gem sau chiar o crema de ciocolata. Desertul perfect pentru cafeaua de dimineata - Cruffins sunt combinatia ideala intra croissant si muffins!

Reteta

Pentru 12 Cruffins

  • 300g faina
  • 7gdrojdie uscata
  • 40g zahar

Se omogenizeaza si se amesteca cu

  • 160g lapte caldut

Se framanta timp de 3 minute dupa care se adauga

  • 50g unt moale

Se framanta timp de 15 minute dupa care se lasa 45 minute la dospit.

  • 160g unt moale (pentru uns)

Aluatul se imparte in 6 parti a cate 90g, fiecare parte se intinde intr-o fasie subtire si lunga dupa care se unge cu 27 g unt si se ruleaza strans. Cele 6 rulouri se tin la frigider 20 minute dupa care se taie pe lung si se aseaza intr-o tava de briose unsa cu unt si tapetata cu faina. Se pune la dospit 2-3 ore.

Se coc la 200 grade C timp de 20-30 minute.

Video

↑ Sus