0
Cuptorul Lui Robert Tort

Noi doi, Carmen și Robert, am început să ne jucăm de-a cofetarii. Am testat, încercat și mâncat foarte multe brioșe în 2013-2015.

Am continuat în tot acest timp cu noi sau vechi rețete, bineînțeles după joburile noastre de zi. Seara era ziua noastră. Acum suntem noi doi și avem câteva ajutoare de mare nădejde.

Zi de zi suntem dedicați cofetăriei.

Oameni dedicați și pasionați

Cuptorul lui Robert a început acum mulți ani, așa ni se pare.

Am învățat ce înseamnă meseria de cofetar și ce înseamnă să te dedici zi și noapte unei singure pasiuni. Pasiunea noastră a creat acest micuț laborator și această micuță cofetărie a noastră de care suntem foarte mândri.

Fiecare zi este o provocare

în fiecare zi încercăm să rămânem dulci și să creăm prăjituri de specialitate

Cuptorul acesta al lui Robert și al lui Carmen este născut din dorința fiecăruia dintre noi de a crea și de a face lucruri frumoase și deserturi bune. Fiecare zi este o nouă încercare. Testăm rețete, iubim rețete și uneori le urâm.

Furnizorii si Materia Prima

Nicio afacere nu poate merge bine daca nu are furnizori de calitate. Si nicio afacere nu merge bine daca produsele nu sunt printre cele mai bune.

Noi credem cu tarie in aceste lucruri, motiv pentru care ne place sa va oferim o experienta minunata atunci cand savurati prajiturile noastre.

gust miros calitate prospetime

De-a lungul activitatii am incercat sa gasim cei mai buni furnizori pentru materia prima, cei care ne ofera ingredientele cu care “construim” retetele si dulciurile pe care le cunosti deja sau pe care te invitam sa le gusti.

Iata lista furnizorilor cu care noi lucram acum si carora vrem sa le multumim pentru calitatea pe care o ofera.

De retinut: nu facem reclama platita. Pur si simplu vrem sa fim transparenti si sa va aratam ce punem in retetele noastre si aici, nu doar pe canalul nostru de YouTube.

Capsuni Cristian - Capsuni de la Munte

Suntem norocosi sa avem un producator de caspuni aici langa noi, la Cristian. Soiurile cultivate sunt foarte aromate si produc capsuni pana toamna tarziu. Arata si foarte frumos (au o tinuta demna de a fi folosite si ca decoratiune).

Transylvania Berry

De la Transylvania Berry luam afinele si zmeura, atunci cand e vremea lor, desigur. Sunt si ele foarte aromate si arata foarte bine. Le folosim in mousse-urile de iaurt, de zmeura sau in ciocolata.
Tot pe ele le gasiti si in tartele noastre invelite in crema de ciocolata alba.

Boiron

Ne place sa folosim piure-uri 100% fruct pentru realizarea cremelor, jeleurilor sau a curdurilor (lemon curd va suna cunoscut?).
Insa nu de fiecare data putem, caci unele fructe sunt sezoniere. Atunci apelam la Boiron, care ne ajuta cu piureuri de fructe de calitate.

Transilvania Nuts

De la Transilvania Nuts luam nuca in doua variante - macinata si jumatati. Am cautat mult o nuca fara (prea multe) impuritati si proaspata. Faptul ca este si certificata ISO este un plus. Cei de la Transilvania Nuts sunt niste colaboratori valorosi, cu care ne bucuram sa facem o echipa buna.

Elle&Vire Professionel

Cu frisca Elle&Vire Professionel ne-am intalnit cu cativa ani in urma si de atunci nu ne-am mai despartit de ea. Este excelenta pentru prepararea cremelor, ganache-ului sau pentru ornarea torturilor. Bineinteles, o folosim si la gustoasa Pavlova.

Untul Elle&Vire Professionel, denumit si lingoul de aur in laboratorul nostru, este cel care da gustul fin in cremele noastre de vanilie si de cacao.

Bineinteles, il folosim la orice - de la bazele crocante, la cozonacul nostru cu nuca, insiropat.

Icam

Ciocolata de la Icam a venit in laboratorul nostru acum ceva vreme. Ne place foarte mult ca are putin zahar in compozitie si ca putem folosi de la ei atat ciocolata alba, cat si ciocolata cu lapte sau cea neagra. Gustul fiecareia este intens si aromat, exact ceea ce ne trebuie.

Cateodata avem nevoie de ciocolata amaruie, cateodata de ciocolata clasica ori de ciocolata alba. De aceea avem pentru ciocolata doua branduri pe care le folosim.

Callebaut

Ciocolata neagra Callebaut este o ciocolata belgiana cu un procentaj de unt de cacao de 54.5% - nici amaruie, nici foarte dulce.

Este exact ceea ce avem nevoie pentru cremele de ciocolata si ganache-urile acelea lucioase.

Tot de la Callebaut folosim si pasta de fistic, extrem de aromata. Iubim sa o adaugam in creme, blaturi sau tarte. Pentru decor, folosim fistic verde crud.

Faina Parisette

Un alt ingredient indispensabil este faina. Desi de fiecare data o cernem de doua ori, faina Parisette este obtinuta din grau de cea mai inalta calitate, este o faina curata si ideala pentru toate retelele noastre, avand un continut ridicat de proteine.

Artesana

Atunci cand putem (si incercam de fiecare data), vrem sa folosim produse cat mai naturale, Bio daca putem. De asta ne place foarte mult laptele bio de la Artesana; care este atat de bun incat formeaza un dop de grasime, aratandu-si astfel, calitatea superioara. Tot de la ei luam si smantana Artesana, sana si iaurtul de vaca cu 3.5% grasime.

Le folosim cu mare drag in mousse-urile cu iaurt sau in cheesecake-urile fresh sau la cuptor. Se comporta extrem de bine in retete si dau un gust clar de lactate. Nu au conservanti si trebuie folosite rapid, odata desfacute.

De aici si faptul ca ne place sa va oferim prajituri proaspete - gatim dimineata sau seara si le vindem pe parcusul zilei.

Oua de la ferma din Ohaba Mica

Cat de importante sunt ouale de casa? Cel mai bine se vede atunci cand facem o simpla crema de vanilie - cu cat e mai galbena, cu atat oul este mai “de casa”. Si ne place galbenul puternic. Gainile de la ferma din Ohaba Mica sunt libere, lasate sa zburde prin curte si hranite cu mancare buna.

Folosim foarte multe oua, caci la fiecare reteta ne trebuie. De aceea am cautat un furnizor cat mai bun, care sa vanda oua multe si de calitate, cu care sa facem blaturile si cremele delicioase.

↑ Sus